lördag 21 november 2015

Ny försäljning och giriga banker

Plingar till i mobilen. Får en bild av vän Y jag investerar med, tillsammans med vår mäklare med en varsin tumme upp. Då vet jag att påskriften är på plats! Vi får lägenheten i mitten av december och köparen tillträder i mitten av februari. Otrolig känsla! Nu har lägenhet 1,2 och 3 sålts till en härlig profit. När vi köpte den räknade vi med ett pris på 3,4miljoner. Nu har det hänt en del sen dess och den såldes för 4,2miljoner. Profit på 1,45miljoner. Vi hade säkerligen kunnat få mer om vi hade köpt loss den, stagat den och haft normal visning. Nu såldes fyran på ritning till någon vi misstänkte köpte på spekulation. Varför? Han kom själv och var född 85. De lägenheter som ska säljas nu är två tvåor i samma område utanför Stockholm och en 3,5a (görs om till en fyra) på 83,5 kvm, även den utanför Stockholm.

När det kommer till finansiering av dessa lägenheter får vi olika bud från två olika banker. Vän X som köpte lägenhet två får ett tillfälligt lån på fem dagar. Där får vi nyckeln den 25 november och fem dagar senare flyttar köparna in. Vän X fick lån på 85% av beloppet för 1% utöver sitt nuvarande bolån, dvs runt 2,5%. Fair i min bok.

Vän Y fick ett tillfälligt lån på 5,5%! Värre än Bluestep i min mening. Tror det säger en hel del om bankens tolerans och acceptans kring spekulationsköp. Blir en hel del om vi behöver lånet i två månader. Y ska omförhandla, fungerar inte det betalar vi lägenheten kontant med hjälp av pengarna från lägenhet 2. Vän X berättade att han går igenom en skilsmässa och köpte ett boende för han och barnen. Nu hade det lappat ihop äktenskapet och valde att bo kvar och behövde sälja den. Kanske därför räntan inte var så överdriven som i vän Y´s fall. Dock väldigt oklart vad vän Y sa till sin bankman, men ändå. Ibland lönar det sig att ljuga. 

Imorgon dags för en ny visning av ett bostadsprojekt. De har inte gått ut med några priser, men blir det något köp så informerar jag er. Nu dags att boka en finmiddag med X och Y. Tradition när vi säljer en lägenhet.

Ta hand om er! 

/MiljonärSyrran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar