fredag 22 januari 2016

Fynda på antal dagar

När man vill investera i en bostadsrätt så är det främst nyproduktion som det handlar om att vara först till kvarn. Men det finns även "fynd" att göra även på befintliga bostadsrätter.

Bild: Stockholm.se

Mitt liv flyter på. Jag har ett fast jobb, en relativt god ekonomi och ett privatliv som flyter på med en sambo och en underbar dotter på snart fem månader. Men livet är skört och mycket kan hända på vägen. Man begär skilsmässa, vill vara särbos, man köper nytt och större/mindre, ta hem vinst i bostadsrätt och flytta till hyresrätt, dödsfall osv. Det bor ca miljon människor i Stockholm (förorter exkluderade) och av dessa så bor 55% i en bostadsrätt. Enligt statistiken bor ca 550.000 utav dessa i en bostadsrätt. Med andra ord kan det hända en hel del hos dessa individer som gör att de måste sälja sin bostad. Det vanligaste sättet att försöka sälja sin lägenhet är via Hemnet.se

Som ni vet är bostadsmarknaden glödhet (dock svalnat något på sistone) och många lägenheter är borttagna innan visning. Däremot så hävdar jag att det finns fynd att göra genom att titta på Hemnet efter lägenheter som legat ute för försäljning under en längre period.


Ni går in på Hemnet.se, gör en sökning i det område ni vill investera i och sedan sortera på "Äldst först". I detta fall valde jag att söka på bostadsrätter i Sundbyberg, en förort strax utanför Stockholms innerstad. Sedan går ni in på valfritt objekt som varit på Hemnet en längre period och lämnar ett bud till mäklaren långt under utgångspris. Trots skambud är fler än man tror redo att kunna diskutera ett slutpris. En bostadsrätt håller relativt hög standard och många garantier ingår i ett köp, men det gäller att passa sig för att lägenhet inte är alldeles för högt prissatt i förhållande till området. Gör din hemläxa och titta vad snittpris per lägenhet ligger på innan ni lägger ett bud!

Och nej, mäklarna har inte missat att ta bort den från Hemnet innan lägenheten är såld. De vill gärna slippa samtal och mail från människor som vill fråga om bostaden alternativt lägga ett skambud :)

Lycka till med era investeringar och hoppas ni lyckas göra några fynd ute på bostadsmarknaden!

/MiljonärSyrran


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar