onsdag 21 januari 2015

Avanza Superlånet











Är väldigt sugen på detta. Placera dessa pengar till 1,75% ränta i stabila preferensaktier. Fylla på mitt akeliusinnehav, kanske en liten del på SAS-pref. Tips på andra preferensaktier? Borde jag låna? Annat stabilt sparande som ger 1,75% avkastning? Risker? Fördelar? Hit me!

/MiljonärSyrran

lördag 17 januari 2015

Mina lägenheter

Nämnde i föregående inlägg om mina nyproducerade lägenheter som jag investerat i. Tänkte gå igenom dessa "step by step".

Lägenhet 1:
En 2,5 RoK (65kvm) i en närförort utanför Stockholm. Projektet sålde dåligt i mitten av 2013 vilket gjorde att de erbjöd alla som köpte en gratis årshyra. Jag tog min chans och köpte denna för 2,2 MSEK. Tanken blir att belåna denna till 85%, hyra ut den under ett år och endast betala amortering/ränta och sedan sälja den. Snittpris per kvm ligger för närvarande på 45' per kvm. Räknar med att kunna sälja lägenheten för 2,7-2,9 MSEK. Vad jag tar för hyra? Runt 10-12' omöblerad.

Lägenhet 2 och 3:
En 3RoK och en 4RoK i en annan närförort utanför Stockholm. Dessa två lägenheter investerar jag med två vänner där vän X står på lånet för trean och vän Y står för lånet på fyran. Jag står endast för 1/3 av insatsen för båda lägenheterna. Dessa blir klara i november, respektive december 2015. 3RoK köpte vi för 2,350', 4RoK för 2,750'. Liknande lägenheter säljs för 2,8 och 3,4 MSEK. Här hoppas vi på en trevlig vinst. Ingen uthyrning på dessa, utan de säljs (helst utan att vi behöver låna från banken!).

Lägenhet 4:
En liten tvåa på 48kvm en bit utanför Stockholm i ett expansivt område för 1,6 MSEK. Denna blir klar hösten 2016. Denna har jag investerat i med samma vänner X och Y. Det var fullt på visningsdagen och vi fick köa i flera timmar för att få denna lägenhet. Antingen betalar vi denna kontakt och säljer den så fort det bara går, eller så frågar någon utav oss banken om lån (lov). Vi räknar med att sälja denna för 2-2,1 MSEK. Området kring lägenhet fyra säljer nya lägenheter i en ny etapp i början av februari. Jag och mina vänner står i kö för att investera i nya. De har redan stigit gentemot det förra projektet, men vi tror på fortsatt värde i dessa och går in med inställningen att försöka skriva på två nya kontrakt.

Som sagt, jag tror fortsatt på fastigheter. Kommer ta tid innan förhållandet mellan utbud/efterfrågan regleras. Detta i kombination med den fortsatt låga räntan som gör att det är billigt med pengar gör att det är fortsatt lukrativt med lägenheter.

/MiljonärSyrran

torsdag 15 januari 2015

Vem är jag?

Kort presentation om mig.

Kille i 30-årsåldern, uppvuxen strax utanför Stockholm och bor för närvarande med min sambo i en närförort utanför Stockholm. Har fått en tjänst som narkossköterska på centraloperation på ett sjukhus i Stockholm. Innan dess jobbat inom ambulansen i fyra år. Långsiktigt karriärmål att jobba som narkossköterska på helikoptern här i Stockholm.

Min ekonomi:




Bor i en lägenhet vi köpte för två år sedan för 2,7 MSEK (värderad nu till 3,3 MSEK) där både jag och min sambo gått in med 500' vardera. För egen del tror jag fortsatt på lägenheter och har därför investerat i 4 olika nyproducerade lägenheter i Stockholm. Tre av dessa blir klara detta år (2015) och den fjärde hösten 2016. Varför jag har placerat en summa på min aktie/fonddepå med låg risk är för att betala handpenningen till dessa objekt. Plus att jag har en skatteskuld jag ska betala på drygt 220' till skatteverket pga eget företag. Har regelbunden och bra kontakt med min bankman som tillåter mig göra dessa investeringar, trots att det är emot deras principer. Detta är jag förstås väldigt tacksam över!

Började intressera mig för aktiemarknaden för drygt ett år sedan och publicerar denna blogg för inspiration och lärdom från andra. Finns så mycket kunskap där ute, där jag vill och behöver lära mig mer om investeringar på aktie- och fondmarknaden!

Mitt ekonomiska mål?
Bygga en ekonomisk buffert där utdelningar utgör en stor del av våra utgifter.

Tar självklart emot synpunkter och feedback kring mitt sparande och de risker som jag tar.
Vi ses!
/MiljonärSyrran